Да изсушим подправки за зимата

Различните растения се сушат по различен начин.
Основното е те да се държат на сухо и проветриво място, окачени да висят надолу или пък разстлани на недиректна слънчева светлина. Някои от тях можете да изсушите в микровълновата печка закратко, на много ниска степен.
Трябва доста да експериментирате, докато успеете да изсушите вашите подправки, запазвайки в максимална степен техния цвят и вкус. Така те могат да бъдат съхранени за повече от половин година, стига да са в плътно затварящи се бурканчета. Ако искате да изсушите кимион, копър или кориандър, изчакайте, докато торбичките със семената изсъхнат и потъмнеят и после ги изтръскайте в хартиен плик. Запазете семената в плътно затворени буркани, независимо от това дали ще ги ползвате за сеене, или за кулинарни цели.