Видове цветя - Мединила - Medinilla Magnifica

Мединила - Medinilla Magnifica

Мединила - Medinilla Magnifica
Мединилата е едно небе роятно красиво декора тивно цъфтящо расте ние. Произхожда от илипините. В природа та мединилата пред ставляба вечнозелен храст, достигащ до 2 м височина
Цветовете са висящи във формата на едри гроздове. Обрагрени са в ярко розово. Над тях има светлорозови носещи листа, които се запазват няколко седмици без да увехнат. Листата са овални, лъскави, с ясно очертани жилки.
Тя е топлолюбиво растение. Предпочита свеж въздух, проветриви места, но без да се излага на въдущни течения и пряка слънчева светлина. От март до ноември се развива най-добре при постоянна температура между 20-24 грауса. През лятото трябва да се поли а с престояла вода, но в никакъв случай минерална. Не бива да се допуска подгизва-не на почвата, но тряооа да осигури достатъ чно влага. Това може да стане като покриете повърхността на саксията с чакъл и периодично го мокрите. Може да се тори с течни калиеви торове. Размножава се чрез връхни резници. Ако растението стане по-високо отколкото желаете, можете да го подрежете, като най-добре е това да стане през пролетта. Добре е да се тори всяка седмица и да се пресажда на всеки две години.